Veelgestelde vragen2018-08-16T17:00:16+02:00

Veelgestelde vragen

Website

We volgen de trends in schermresoluties op en zorgen ervoor dat onze websites er op de meest voorkomende standaard schermresoluties goed uitzien. Daarom maken wij alle websites responsive.

Responsive design zorgt ervoor dat uw website zich aanpast aan toestellen met een groot scherm en met kleinere schermen zoals tablets en smartphones. De website past zichzelf dus aan.

Contacteer ons om uw logingegevens opnieuw op te vragen. Mail naar support@crmart.be.
Wijzigde u in het verleden uw paswoord zelf? Dan dienen wij een nieuwe login aan te maken voor u.

Onze websites zijn voorzien van een CMS-systeem (content management system), gebruiksvriendelijk en gemakkelijk om in te werken. U kunt simpelweg inloggen in de backend van de website en zelf tekst toevoegen, aanpassen of verwijderen. Alsook afbeeldingen, nieuwsberichten, openingsuren, teamleden, … kunt u doorgaans zelf wijzigen (afhankelijk van het soort website).

U krijgt tevens na oplevering van uw website een opleiding en handleiding om zelf dergelijke aanpassingen te kunnen uitvoeren.

Heeft u een website in ons platform, dan zit er een volledig helpcenter in de backend van uw website met de nodige uitleg en filmpjes.

Heeft u een website buiten ons platform, dan ontving u een algemene handleiding bij oplevering van uw website. Contacteer ons om de handleiding opnieuw op te vragen.

Ja. U kunt zelf een nieuwsbericht plaatsen op uw website wanneer u ingelogd bent in de backend.

Dit is echter niet mogelijk aangezien dit een instelling is die wij in ons platform dienen te wijzigen voor u.

Contacteer ons indien u een wijziging wenst te laten uitvoeren.

Dit is niet mogelijk. Contacteer ons om dergelijke wijzigingen te bespreken.

Stuur een mailtje naar support@crmart.be indien u aanpassingen door ons wenst te laten uitvoeren. Dergelijke aanpassingen zoals wijzigen van de over ons tekst, een teamlid, … kunt u uiteraard ook steeds zelf aanpassen indien u dat wenst. Hiervoor dient u in te loggen in de backend van uw website.

Aan elke website kunnen we de Google Analytics module koppelen. Hiermee kan je zelf, van op gelijk welke pc raadplegen hoe vaak je site wordt bekeken, van waar de bezoekers komen, hoelang ze op de website blijven, welke de populairste pagina’s van je site zijn, … .

Indien je bezoekers via zoekmachines op je site terechtkwamen, kan je bekijken via welk zoekwoord. Dit is heel belangrijk voor SEO.

Ja zeker. U kan uw domeinnaam (vb: www.kantoorjanssens.be) naar ons transfereren zodat we deze voor u kunnen beheren of U kan aan uw huidige domeinnaam beheerder vragen om de nameservers (DNS gegevens) van uw domeinnaam naar onze server te doen verwijzen.

U kunt overschakelen van domeinnaam, maar niet zonder gevolgen. De ranking van uw website kan erdoor beïnvloed worden. Ook kunnen hier extra kosten aan verbonden worden bij het aanvragen van een nieuwe domeinnaam. Contacteer ons voor meer info en de mogelijkheden hier omtrent.

Er worden regelmatig updates uitgevoerd, zowel aan ons platform als aan de modules van uw website. Hier is normaliter geen hinder van te ondervinden.

Updates moeten uitgevoerd worden om uw website up to date en werkende te houden. Ook is dit belangrijk voor de beveiliging van uw website. Uw site dient uiteraard ook steeds compatibel te blijven met de vernieuwingen op het web.

Dit is echter niet mogelijk. Een plugin installeren kan namelijk zeer makkelijk gevolgen hebben voor de werking van uw website of andere plugins. Meer info hier omtrent? Contacteer ons.

Terminologie

Onder webhosting verstaan we alles dat nodig is om uw website continu online te houden voor alle internetgebruikers. Een stukje ruimte op het web als het ware.

Hiervoor is een geavanceerde computer nodig die beschikt over een permanente & hoogwaardige verbinding met het internet. Deze computer wordt ook webserver genoemd.

In feite is webhosting dus het verhuren van schijfruimte voor uw website. U huurt dus een deel van onze webserver met gebruik van alle vereiste software om alle faciliteiten van uw website te laten werken.

Een domeinnaam is het webadres waarop de website te bezoeken is, de URL/link. Vb. www.crmart.be. Dit is dus het adres dat u ingeeft in de balk bovenaan uw browser om naar de website te surfen. U kunt tevens meerdere domeinen aan één website koppelen.

CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS is een toepassing die het mogelijk maakt om op relatief eenvoudige wijze een website te beheren of om aanpassingen te doen.

Met een CMS kan een gebruiker zelf, zonder hulp van een websitebouwer, teksten wijzigen, pagina’s toevoegen en/of afbeeldingen plaatsen op zijn site met behulp van een WYSIWYG-editor (what you see is what you get).

Bij SEO (Search Engine Optimalisation) wordt de website zowel inhoudelijk (vb: gebruik van kernwoorden) als technisch geoptimaliseerd om de algoritmes van Google tevreden te stellen en zo een plaatsje hogerop te krijgen.

Bij SEA (Search Engine Advertising) wordt er geadverteerd m.a.w. betaal je aan Google om in de advertentieblokken (boven, naast of onderaan) in de zoekresultaten terecht te komen.

Google en Social Media

Je plaats in de Google zoekresultaten wordt bepaald door verschillende factoren. Google maakt op heden gebruik van meer dan 200 algoritmes die bepalen waar je website terechtkomt in de zoekresultaten bij een bepaalde zoekterm. Ook dien je je website regelmatig te optimaliseren aangezien Google z’n algoritmes regelmatig wijzigt

SEO en SEA optimalisatie kunnen er o.a. voor zorgen dat je website hogerop komt te staan in de zoekresultaten. Meer info omtrent het toepassen van SEO of SEA, contacteer ons.

Design (huisstijl, logo’s, foto’s, …)

Een logo lever je het best aan in hoge resolutie (300dpi) en zo groot mogelijk, zodat dit steeds geschikt is om te gebruiken voor zowel drukwerk als voor webtoepassingen. Het bronbestand is dan ook het meest geschikt (een illustrator-file, .ai of .eps, dit is vectorieel). Indien u niet over het bronbestand beschikt dan kunt u dit eventueel opvragen bij de ontwerper van uw logo.

Wanneer dit helaas geen optie is, kan het logo ook aangeleverd worden als .pdf formaat of als een hoge resolutie .jpg.

Een logo, aangeleverd in een worddocument of ingescand, voldoet niet aan de vereisten en is dus niet geschikt of bruikbaar.

Wij kunnen een volledige huisstijl op maat voor u ontwikkelen. Voor een logo, naamkaartjes, briefpapier, enveloppes, … kunt u steeds bij ons terecht. Graag luisteren wij naar uw wensen hier omtrent.

Foto’s van het kantoor, team of personeelsleden, … dient u aan te leveren in hoge resolutie/kwaliteit (300 dpi) zodat ze zeker groot genoeg zijn om te gebruiken op de website en groot genoeg zijn voor zowel grote als hele kleine schermen.

Deze lever je bij voorkeur aan in .jpg formaat of eventueel als raw-bestand. Foto’s in .png formaat zijn doorgaans niet geschikt om wille van de lagere resolutie en de kwaliteit.

Foto’s of andere grote bestanden kunt u steeds doorsturen via www.wetransfer.com.

U kunt daar uw bestanden in slepen of selecteren, uw eigen e-mailadres ingeven, het e-mailadres van de ontvanger en een korte boodschap. Vervolgens hoeft u enkel op versturen te klikken.

De ontvanger krijgt een e-mail met een downloadknop en kan de bestanden gewoon downloaden op zijn of haar computer. Dit is volledig gratis voor een maximumcapaciteit van 2GB.

Je moet er rekening mee houden dat het merendeel van de afbeeldingen op het internet niet rechtenvrij zijn en mogen dus niet zomaar op uw website geplaatst worden.

U kunt echter zelf foto’s aankopen op bepaalde stockphoto-websites indien u een account heeft, maar wij kunnen ook een passende foto zoeken en aankopen voor u. Wij hebben een fotodatabase met heel wat stockphotos of kunnen ook nieuwe foto’s aankopen voor u.

Heeft u een andere vraag?

Bel 056 36 14 88

of mail ons uw vraag