De welbefaamde IDD-richtlijn, ofwel de Europese richtlijn Verzekeringsdistributie, is aan verandering onderhevig. Dat hoeft geen kopzorgen met zich mee te brengen voor klant noch verzekeraar, integendeel. De IDD-richtlijn is in het Belgische recht vastgelegd, wat met zich meebrengt dat alle betrokken partijen dezelfde wetten opgelegd krijgen. Conclusie? Zowel de klant als de verzekeraar zijn/haar garantie op bescherming en integriteit gaan alleen maar de lucht in. In positieve zin, weliswaar! 

IDD-richtlijn, c’est quoi?

Als verzekeraar ben je je vast wel bewust van het fenomeen ‘IDD-richtlijn’, maar waarom werd deze specifiek in het leven geroepen? In simpele woorden kan je stellen dat deze richtlijn er op toeziet dat iedereen dezelfde regels volgt, met betrekking tot het aangaan- als de verkoop van verzekeringen. Tijdens het webinar ‘Online Broker Compliance’ treden we hierover meer tot in detail, net zoals bij de volgende vragen het geval zal zijn!

IDD richtlijn

Hoe zit het specifiek met de gedragsregels en informatievereisten? Aan welke inschrijvingsvoorwaarden dient er voldaan te worden? En, over welke intellectuele capaciteiten dienen verzekeraars en medewerkers van een verzekeringskantoor te beschikken? Een allegaartje van vragen die in dit webinar uitgebreid aan bod zullen komen (én nog veel meer).

De W van webinar: Wie, Wat, Waar?

  • Webinar vindt plaats op 8 februari 2022, gedurende één uur.
  • Vanuit je comfy sofa? Misschien wel, want het is online! Specifiek via het Cisco Webex-portaal.
  • Je krijgt een rijkelijke toestroom aan informatie en tips aangeboden van Dhr. Jean Begerem van Febelfin Academy, als leading speaker van het webinar.
  • Tickets? Uitverkocht!

Smaakt dit naar meer brain food? Via één klik zie je onze hele menukaart!

Terug naar overzicht