Als bedrijf kun je natuurlijk niet zonder een goede website. Maar wat als die belangrijke salespagina van jou alleen te vinden is op pagina 10 in de zoekresultaten? Helaas is dit voor veel bedrijven toch nog steeds het geval. Zonde toch? Door zoekmachineoptimalisatie toe te passen, zorg je ervoor dat jouw website wél gaat opvallen in zoekmachines, zoals Google. Daarom geven we je in onderstaand artikel onmisbare basiskennis over SEO mee.

Wat is SEO?

Hoewel het vanzelfsprekend is voor mensen die zich met online marketing en copywriting bezighouden, zijn er óók veel mensen die niet weten wat zoekmachineoptimalisatie precies is. Dat is logisch, want als je er niet mee bezig bent, kan al dat jargon best onduidelijk zijn.

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie.
Het gaat er bij SEO om dat zoekmachines de website goed kunnen vinden, lezen én op waarde kunnen schatten. SEO is géén ‘quick-fix’-methode en bestaat dan ook uit verschillende onderdelen die je kunt toepassen:

 • Content
  Zonder tekst, afbeeldingen en video’s kunnen de zoekmachines jouw website niet eens vinden. Goede content is heel belangrijk als het gaat om SEO.
 • Technische SEO
  De ‘achterkant’ van jouw website moet technisch gezien in orde zijn, zodat je zeker weet dat niets de vindbaarheid van jouw website in de weg staat. Wij, bij Insucommerce kunnen je hier zeker bij helpen!
 • Off-site SEO
  Denk hierbij aan het opbouwen van links die naar jouw website linken. Het is vooral belangrijk om te begrijpen dat zoekmachineoptimalisatie tijd kost en je niet met één handeling klaar bent. Als je jouw concurrenten voor wil blijven, is het belangrijk om erbovenop te zitten door te monitoren en te meten. Probeer SEO dan ook te zien als een puzzel waarbij verschillende puzzelstukjes belangrijk zijn.

Zijn zoekwoorden voor SEO per se belangrijk in webteksten?

Het allerbelangrijkste is dat je schrijft voor de mensen die je wil bereiken, niet voor Google. Maar, Google heeft wél woorden nodig om jouw website te kunnen vinden. Daarom is het raadzaam om gebruik te maken van zoekwoorden en zoektermen. Daarmee bedoelen we dat je de woorden van jouw klanten verwerkt in je webteksten. Uiteindelijk draait alles om het delen van relevante en waardevolle content, zodat jouw webpagina’s interessant zijn voor bezoekers. De juiste zoekwoorden en zoektermen helpen Google om te zorgen dat jouw pagina’s gevonden worden door de mensen die je wil bereiken.

Is bloggen belangrijk voor SEO?

Bloggen is in veel verschillende opzichten zeker belangrijk als het gaat om SEO.
Veel blogs blijven eindeloos rondcirculeren in de zoekmachines en blijven op die manier voor je website werken. Deze blogs zorgen ervoor dat de bezoekersaantallen van je website blijven stijgen. Zonder blogs, is de kans dus groot dat je minder verkeer naar je website hebt. In ons ogen is bloggen dus zeker belangrijk!

De onmisbare kennis op een rij:

Onthoud dat zoekmachineoptimalisatie tijd kost en je niet met één handeling klaar bent. Om SEO goed toe te passen moet je in ‘beweging’ blijven, zodat je jouw concurrenten voorblijft.

Dit kun je doen door:

 • goede content te maken,
 • zoekwoorden/zoektermen toe te voegen,
 • de technische kant van je website in orde te hebben,
 • off-site SEO toe te passen,
 • en blogs te schrijven.

Vind je het moeilijk om zelf aan de slag te gaan met je SEO, of heb je er gewoonweg de tijd niet voor? Contacteer ons dan en samen bekijken we de mogelijkheden voor jouw kantoor.

Bron: Frankwatching

Terug naar overzicht